Lielā BiArt pavasara izstāde

Par spilgtiem un jautriem svētkiem tēlotājmākslas cienītājiem kļuva Lielās pavasara izstādes atklāšana mūsu Baltijas Starptautiskajā akadēmijā, kuru organizēja studentu galerija BiArt. Tajā piedalījās mākslinieki un viņu daiļrades cienītāji, studenti, pasniedzēji un BSA viesi. Viņu vidū bija arī pārstāvji no Kazahstānas Republikas vēstniecības, ar kuru mūsu akadēmiju saista ilgstošas draudzīgas saites.

To savās runās izstādes atklāšanā atzīmēja BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka, Kazahstānas Republikas vēstniecības trešā sekretāre Ainura Ahmetova, izstādes kurators, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs Valentīns Daņiļenko un kulturoloģe Irina Markina. Viņi apsveica māksliniekus ar lielu un nozīmīgu notikumu viņu dzīvē un novēlēja jaunus radošus panākumus.

Pat visizvēlīgākajiem apmeklētājiem ir ko redzēt un par ko brīnīties šajā pavasara izstādē. Tajā ekspozīcijā trijos stāvos apskatāmas ap divsimt visdažādāko pēc tematikas un izpildījuma Anglijas, Latvijas, Lietuvas, Kazahstānas, Ķīnas, Tatarstānas un Ukrainas mākslinieku gleznu. Liela izstādes sadaļa ir veltīta mākslinieku darbiem no grupas “Brīvā māksla”, kura šogad svin savu 35 gadu jubileju.

Tēlotājmākslas cienītāju pelnītu uzmanību piesaistīja arī Baltijas Starptautiskajai akadēmijai uzdāvinātā Kazahstānas mākslinieku darbu ekspozīcija. Tiem ir atvēlētas divas speciālas auditorijas, kuras ir pieejamas arī mācību dienās.

 Izstādes dalībnieku vidū ir daudzi slaveni mākslinieki – Edgars Miķelsons, Marija Čanga, Babkena Stepanjana, Ersins Temirgalijevs, Vladimirs Pavlovs, Irina Trumpele, Marija Abdujeva, Oļegs Makovojs, Nikolajs Krivošeins. Izstādi papildina fotomeistaru Vladimira Starkova, Jevgeņija Pugina un Jūlijas Švedas mākslas darbi.

Pēc labas tradīcijas labākie darbi tika apbalvoti ar Baltijas Starptautiskās akadēmijas diplomiem. Par izstādes laureātiem kļuva mākslinieks no Kazahstānas Igors Guščins, Latvijas mākslinieki Jevgeņijs Šitovs un Igors Filipovs. Ar studentu simpātiju balvām tika atzīmēti Latvijas iedzīvotāju Vladimira Pavlova, Jevgeņijas Sundejevas un ukraiņu mākslinieces Katerinas Baranovas darbi.

Izstāde atrodas BSA ēkā Valērijas Seiles (Lomonosova) ielā 1/4 un ilgs līdz 25.maijam.

Fotogrāfijā: Izstādi atklāj BSA Senāta priekšsēdētājs Staņislavs Buka, Kazahstānas Republikas vēstniecības trešā sekretāre Ainura Ahmetova un izstādes kurators Valentīns Daņiļenko. Pirmie izstādes apmeklētāji. Staņislavs Buka iepazīstina viesus no Kazahstānas ar Kazahstānas mākslinieku darbu izstādi.

Vladimira Starkova un Kristīnes Ļahovas fotogrāfijas.