Ukraiņu mākslinieces debija BSA

“SIRDSPRIEKS” – tā savu pirmo personālizstādi nosauca māksliniece no Ukrainas Katerina Baranova, kas tika atklāta mūsu Baltijas Starptautiskās akadēmijas studentu galerijā BiArt. Ar šo populāro galeriju viņu iepazīstināja latviešu valodas kursi, kuri norisinās akadēmijā ukraiņiem. Pasniedzējs iepazīstināja viņu ar studentu galerijas kuratoru, Latvijas Mākslinieku savienības biedru Valentīnu Daņiļenko, kurš pozitīvi novērtēja Katerinas daiļradi un organizēja izstādi.

Tajā eksponētas 26 spilgtas gleznas, kas izpildītas savdabīgā ukraiņu tautas stilā. Kā izstādes atklāšanā atzīmēja slavenā latviešu māksliniece Irina Trumpele, Katerinas darbi rada prieka un saules svētkus, tajos dominē tīras dienvidnieciskas krāsas un dzīvespriecīgi motīvi.

Izstādes organizators Valentīns Daņiļenko sirsnīgi sveica Katerinu Baranovu ar veiksmīgo debiju Latvijas mākslinieku vidū, novēlēja jaunus radošus panākumus un uzdāvināja krāsu komplektu un audeklu jaunām gleznām.

Pasākuma vaininiece pateicās studentu galerijai BiArt un Latvijas māksliniekiem par sirsnīgo uzņemšanu un solīja, ka viņas darbos cienīgu vietu atradīs arī latviešu motīvi.

Izstāde atrodas Baltijas Starptautiskās akadēmijas mācību ēkā Lomonosova ielā 4 un ilgs līdz 15. decembrim. Ieeja brīva BSA darba laikā.

Fotogrāfijās: Katerina Baranova un Valentīns Daņiļenko. Latvijas mākslinieki sveic galerijas BiArt debitanti. “Ģimene” viena no mākslinieces darbiem.